Ik ben Roelien Zijlma, 59 jaar, woonachtig in Zwolle en getrouwd met René. Samen hebben we twee dochters van 27 en 25 jaar, Floor en Lotte. Mijn hobby’s zijn tennissen, hardlopen, schaatsen, skiën en gezellige dingen ondernemen.Sinds begin Corona een e-bike en al heerlijke fietstochten gemaakt door Nederland.

Inmiddels ben ik een echt oud "Markesteentje", want werk hier al sinds 1988/1989. En nog altijd met veel plezier. Ik heb nu zelfs kinderen in de groep van ouders die ik in mijn eerste "Markesteen-jaren" ook les heb gegeven. Hoe leuk is dat! Als fulltimer begonnen en alweer 27 jaar parttimer. Heb heel veel verschillende groepen en duo’s gehad en al met meerdere directeuren samen gewerkt. Heb de route naar daltonschool meegemaakt, de weg naar het nieuwe schoolgebouw, en nu Dalton Kind Centrum. Kortom de Markesteen is altijd in ontwikkeling en beweging. Er is afwisseling, vernieuwing en activiteit. Dat past bij mij. Heb ervaring opgedaan in de groepen 1 t/m 8, maar heb de meeste jaren in de middenbouw gewerkt.

Al enige jaren sta ik met mijn vertrouwde duo Ingeborg, voor groep 3 en al even vertrouwd met Saskia, in groep 4. Ik werk op woensdag in groep 4. Donderdag en vrijdag in groep 3. Groep 3 is een prachtig jaar. Ze zijn overal voor in, spontaan, puur en het is zo zichtbaar aan het einde van groep 3 wat je ze hebt meegegeven en in hebt gestuurd. En als je dan met ze door mag gaan naar groep 4 een dag, is super fijn. Verder ben ik als leerkracht vertegenwoordigd bij de AC en de MR. Leuk om daar samen te praten en samen te werken met ouders. Ook coördineer ik dit jaar de groepsouders weer en zit ik in de kerstgroep. Samenwerken, samen praten en samen leren met kinderen, ouders en collega’s vind ik waardevol en belangrijk. Daarbij hoort ook openheid. Daarom sta ik altijd open voor vragen, mededelingen en een gesprek r.zijlma@ooz.nl


Roelien Zijlma
r.zijlma@ooz.nl

Wij zijn onderdeel van

Zoeken Sitemap