Op zoek naar de best passende school voor uw zoon of dochter?

 

U bent, samen met uw kind, van harte welkom voor een bezoek aan onze school! Wij nemen graag de tijd om kennis te maken, uw vragen te beantwoorden en u rond te leiden. Zo kunt u de sfeer van de school het best ervaren en een goede schoolkeuze maken.

U kunt hiervoor telefonisch of per e-mail een afspraak maken met Jorien Griffioen. E-mail: directie-markesteen@ooz.nl

Telefoon: 038-4604411

  

De Markesteen in Zwolle-Zuid: Een Daltonschool met een eigen gezicht!

Op onze website kunt u alvast rondkijken voor informatie en onze schoolgids. In het logo van de Markesteen staat een mannetje dat olijk en zelfverzekerd de wereld in kijkt. Dat is óns mannetje, Daan Dalton. Aan het gezicht van Daan kun je aflezen dat naar school gaan leuk is! We investeren op de Markesteen veel in een vriendelijk en veilig klimaat op school, met orde en regelmaat. Leerkrachten en leerlingen gaan open met elkaar om. In deze sfeer is er veel aandacht voor sociaal emotioneel leren, het opdoen van kennis en vaardigheden en voor het omgaan met regels en afspraken.

  

Van peuter naar kleuter en naar de Markesteen

Heeft u een goed gevoel bij onze school en wilt u uw kind aanmelden? Dat gaat als volgt:

  

Hoe ziet zo’n eerste schooldag voor uw kind er dan uit? In dit filmpje ziet u de eerste schooldag van Lisa, een leerling van de Markesteen. Bekijk het filmpje hier.

  

Grote Peuter Dag


Jaarlijks organiseren alle scholen van ons bestuur, Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ), een Grote Peuter Dag. Dit is een gezellige ochtend in april waarop ouders en kinderen op een leuke manier kennis kunnen maken met scholen. Terwijl de ouders rondkijken en hun vragen stellen, kunnen de kleintjes alvast ervaren hoe het is om op de school te leren en spelen. Ook wij doen elk jaar hieraan mee!
Meer informatie over deze dag. 

  

OOZ heeft ook een speciale peuterpagina, voor algemene informatie als je kind bijna toe is aan de basisschool.