Het team stelt zich voor

Jorien Griffioen

Ik ben Jorien Griffioen en ben directeur van de Markesteen.
Naast deze werkzaamheden op de Markesteen word ik af en toe ingezet als interim-directeur op andere scholen binnen Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.
Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring in het onderwijs, 20 jaar als leerkracht en ruim 10 jaar als schooldirecteur.Ik woon in Zwolle Zuid, samen met mijn partner Pascal en mijn dochter Lieke (20). Daarnaast hebben we samen nog 5 kinderen die al het huis uit zijn.
Als alle kinderen thuis zijn, soms ook met aanhang, dan hebben we een klein klasje vol kinderen!

De meest gestelde vraag door de kinderen op school is of ik ook huisdieren heb…..Ja, wij hebben 2 katten! Ik vind het een mooie uitdaging om op de Markesteen te mogen werken.
Ik ervaar het contact met het team, ouders en natuurlijk de kinderen als erg prettig.
Ik ben trots op de gedrevenheid en professionaliteit van het team op de Markesteen.
Het Daltononderwijs sluit mooi aan bij mijn persoonlijke visie op onderwijs organisatie en -inhoud. En wat een prachtig gebouw om in te werken!!

Voor vragen en opmerkingen bent u altijd welkom, u kunt even binnen lopen en als het niet
uitkomt maken we even een afspraak. Bellen en mailen kan natuurlijk ook.
Ik ben in principe de hele week aanwezig op school. Als ik een periode als interim-directeur werk zal dat vaak op maandag en woensdag zijn. Ik informeer u dan over mijn aanwezigheid op de Markesteen.

Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin te werken of om te klussen, wandelen of fietsen in mooie natuurgebieden. Daarnaast bezoek ik graag een stad en lees ik met plezier een spannend of mooi boek.
Als ik niet aanwezig ben neemt Regina Frederiks de directietaken waar.
Wellicht tot ziens!


Hartelijke groet, Jorien Griffioen  directie-markesteen@ooz.nl


Jorien Griffioen
Directeur
directie-markesteen@ooz.nl

Regina Frederiks

Ik ben Regina Frederiks en samen met mijn man Paul woon ik al 23 jaar in Zwolle-Zuid. Onze dochters hebben het ouderlijk huis inmiddels verlaten en wonen/werken elders in het land.

Na een carrière als secretaresse heb ik in 2001 de keuze gemaakt voor het onderwijs. In het schooljaar 2003-2004 ben ik als Pabo stagiaire op de Markesteen gekomen. Het Daltononderwijs sprak mij erg aan en past ook bij mij. Na mijn afstuderen kreeg ik hier al snel als groepsleerkracht een baan aangeboden Mijn passie voor het onderwijs ligt met name op het gebied van de zorg. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar het kind en de onderwijsbehoefte daarop af stemmen. Op die manier krijgt het kind de kans om zowel op sociaal-emotioneel gebied als op cognitief gebied tot zijn recht te komen en zich optimaal te ontwikkelen. In 2008 heb ik de opleiding tot intern begeleider gevolgd en aansluitend de opleiding didactisch coach. Ik vind het erg leuk dat ik aan beide taken hier op school invulling mag geven. Sinds vorig schooljaar werk ik op een nog een aantal OOZ-scholen als didactisch coach. Daarnaast mag ik onze academisch student begeleiden in het doen van onderzoek en neem ik de directietaken waar bij afwezigheid van onze directeur, Jorien Griffioen.

Ik ben een echt buitenmens en in onze vrije tijd trekken we er graag op uit, zowel in binnen-als buitenland. Wij houden van reizen en nieuwe plekken zien in de wereld. Daarbij is Frankrijk onze favoriete land. Mijn droom is ooit een lief huisje met blauwe luiken in het zuiden van Frankrijk, maar op dit moment werk ik nog met veel plezier op de Markesteen!

Ik ben op maandag t/m donderdag aanwezig op school. Bij afwezigheid kunt u mij altijd bereiken op het volgende mailadres: ib-markesteen@ooz.nl


Regina Frederiks
ib-markesteen@ooz.nl

Ingeborg Hooijmaaijers-Kuipers

Mijn naam is Ingeborg Hooijmaaijers-Kuipers.

Ik sta al 25 jaar voor de klas op verschillende vernieuwingsscholenen sinds 2012 werkzaam op de Markesteen met veel plezier. Ik heb groepen met verschillende combinaties gehad, maar op de Markesteen ben ik al jaren samen met Roelien het gezicht van groep 3. Het is heerlijk om kinderen in deze leeftijdsfase te mogen begeleiden. Ze maken zo’n enorme vooruitgang door en zijn zo leergierig! Ik ben de taalspecialist op onze school. Daarvoor ga ik naar bijeenkomsten van het taalplatform van OOZ en houd ik me bezig met het taalbeleid en zaken als leesbevordering door de hele school zoals Kinderboekenweek en voorleesontbijt.

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag in groep 3 en op donderdag als ondersteuner in groep 1/2b. Dit jaar zit ik verder in de werkgroepen taal, maatwerk en Sint.

Ik woon sinds vorig jaar in Stadshagen. Mijn dochters van 21 en 23 en labrador Joy komen regelmatig even langs.  Ik ben gek op dansen (in de klas), lezen en ik maak graag kleine fietsvakanties door ons land. Ik vind het belangrijk dat ouders en leerkracht samen goed contact hebben over de kinderen, dus maak gerust een afspraak als u iets wilt vragen, overleggen of wilt vertellen. i.kuipers@ooz.nl


Ingeborg Hooijmaaijers-Kuipers
i.kuipers@ooz.nl

Irene Heuvingh

Hallo! Ik ben Irene Heuvingh

In 1980 geboren in Haren (Gr.), opgegroeid in De Steeg en sinds 2000 woon ik in Zwolle. Na mijn studie, afgerond in 2001, heb ik de opleiding tot Remedial Teacher gedaan. Ik werk sinds 2002 fulltime op de Markesteen. De eerste jaren in de groepen 7 en 8, de afgelopen jaren in zowel de middenbouw als bovenbouw. In 2009 heb ik de Master SEN (Special Educational Needs) Gedragsspecialist afgerond. In augustus 2014 heb ik de Master SEN Rekenspecialist op Hogeschool Windesheim afgerond. Komend jaar sta ik woensdag t/m vrijdag voor groep 7 en ga ik op maandag en dinsdag als rekenspecialist, gedragsspecialist en beeldcoach aan de slag.
Naast mijn lestaken ben ik ook Dalton coördinator. Net als vorig jaar ben ik voor een halve dag per week gedetacheerd aan de IJsselgroep, een organisatie voor educatieve dienstverlening. Hiervoor geef ik op andere scholen en aan onderwijsassistenten trainingen over rekenonderwijs.
Ik woon in het mooie Assendorp met Raymond en twee katten. In mijn vrije tijd varen we graag of wandelen we. Ook kook en bak ik graag. Vriendelijke groet van Irene Heuvingh i.heuvingh@ooz.nl


Irene Heuvingh
i.heuvingh@ooz.nl

Roelien Zijlma

Ik ben Roelien Zijlma, 59 jaar, woonachtig in Zwolle en getrouwd met René. Samen hebben we twee dochters van 27 en 25 jaar, Floor en Lotte. Mijn hobby’s zijn tennissen, hardlopen, schaatsen, skiën en gezellige dingen ondernemen.Sinds begin Corona een e-bike en al heerlijke fietstochten gemaakt door Nederland.

Inmiddels ben ik een echt oud "Markesteentje", want werk hier al sinds 1988/1989. En nog altijd met veel plezier. Ik heb nu zelfs kinderen in de groep van ouders die ik in mijn eerste "Markesteen-jaren" ook les heb gegeven. Hoe leuk is dat! Als fulltimer begonnen en alweer 27 jaar parttimer. Heb heel veel verschillende groepen en duo’s gehad en al met meerdere directeuren samen gewerkt. Heb de route naar daltonschool meegemaakt, de weg naar het nieuwe schoolgebouw, en nu Dalton Kind Centrum. Kortom de Markesteen is altijd in ontwikkeling en beweging. Er is afwisseling, vernieuwing en activiteit. Dat past bij mij. Heb ervaring opgedaan in de groepen 1 t/m 8, maar heb de meeste jaren in de middenbouw gewerkt.

Al enige jaren sta ik met mijn vertrouwde duo Ingeborg, voor groep 3 en al even vertrouwd met Saskia, in groep 4. Ik werk op woensdag in groep 4. Donderdag en vrijdag in groep 3. Groep 3 is een prachtig jaar. Ze zijn overal voor in, spontaan, puur en het is zo zichtbaar aan het einde van groep 3 wat je ze hebt meegegeven en in hebt gestuurd. En als je dan met ze door mag gaan naar groep 4 een dag, is super fijn. Verder ben ik als leerkracht vertegenwoordigd bij de AC en de MR. Leuk om daar samen te praten en samen te werken met ouders. Ook coördineer ik dit jaar de groepsouders weer en zit ik in de kerstgroep. Samenwerken, samen praten en samen leren met kinderen, ouders en collega’s vind ik waardevol en belangrijk. Daarbij hoort ook openheid. Daarom sta ik altijd open voor vragen, mededelingen en een gesprek r.zijlma@ooz.nl


Roelien Zijlma
r.zijlma@ooz.nl

Corinne Damman

Ik ben Corinne Damman getrouwd met Harry en woonachtig in Zwolle. Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen, die verspreid over het land wonen en heb 2 kleinkinderen.

Sinds 2001 werk ik voor Openbaar Onderwijs Zwolle. Ik heb als groepsleerkracht aan verschillende scholen gewerkt, maar enige jaren geleden de overstap gemaakt naar de functie van onderwijsondersteuner. Vanaf januari 2017 vervul ik deze rol op De Markesteen en doe dat met veel plezier. In kleine groepjes, soms individueel begeleid ik leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. In groep 3 en 4 zorg ik ook voor extra ondersteuning in de groep, maar werk ik ook met individuele - of groepjes leerlingen buiten de klas.. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om al wandelend of fietsend de natuur in te trekken. In de tuin ben ik ook veel te vinden, aan het werk of lekker met een boek. Verder mag ik graag creatief bezig zijn. Veiligheid en geborgenheid bieden aan leerlingen, vind ik belangrijk. c.damman@ooz.nl


Corinne Damman
c.damman@ooz.nl

Claudia van Dorsten

Ik woon in Nijeveen met mijn vriend Egbert en dochters Marina en Roelanda. Ik werk sinds 1998 op de Markesteen als conciërge. Daarnaast doe ik ook nog een stuk administratie voor de school. Ik werk op maandag tot en met woensdag. Ik vind het een ontzettende leuke en afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Mocht u wat willen vragen kunt u altijd even bij mij binnen lopen.


Claudia van Dorsten
Conciërge
c.vandorsten@ooz.nl

Mariëlle Schaap

Hallo, Ik ben Mariëlle Schaap, gelukkig getrouwd met Jan Willem en moeder van Rick en Robbin. Als klein meisje had ik 1 droom, juf worden! Ik oefende met mijn broertje, voor hem soms tot vervelens toe. Vooral “rode krullen” zetten vond ik een uitdaging. In 1992 ging ik naar de Pabo in Zwolle, maar helaas kan ik vanwege chronische zenuwpijn mijn droomberoep niet in de praktijk brengen. Inmiddels loop ik een kleine 16 jaar op Dalton kindcentrum de Markesteen mee. Omdat het mijn passie is èn ik het leuk vind, maar zeker ook om op deze manier betrokken te zijn bij de ”oude” school van mijn kind(eren). Ik werk (als vrijwilliger) op de maandag, donderdag en vrijdagochtend als ondersteuning van Claudia van Dorsten. Ik wens iedereen een fijn schooljaar toe en tot ziens.


Mariëlle Schaap
m.schaap@ooz.nl

Huriye Sagir-Eydir

Hallo.Ik ben Huriye Sagir- Eydir, woonachtig in Deventer samen met mijn man Rahman en twee zoons Emir (13 jaar) en Eren (7). In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie, vrienden en mijn gezin. Verder vind ik het leuk om te volleyballen, lezen, wandelen en op vakantie gaan. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Sindsdien werkzaam voor Openbaar Onderwijs Zwolle en inmiddels werk ik 6 jaar met veel plezier op de Markesteen. In 2016 heb ik mijn Jonge Kind Specialist diploma behaald. Dit jaar werk ik weer op maandag, dinsdag en woensdag in groep 1- 2a. Ik vind het erg belangrijk dat alle kinderen in mijn klas het naar hun zin hebben en zich veilig en vertrouwd voelen. Wilt u mij iets vragen, dan kunt u mailen naar.


Huriye Sagir-Eydir
h.sagir@ooz.nl

Saskia Oosterbaan

Ik ben Saskia Oosterbaan. En ik werk nu ongeveer 20 jaar op de Markesteen. Ik heb dit schooljaar groep 4 samen met Roelien Zijlma. Ik vind het werken op de Markesteen heel prettig, omdat ik me erg op mijn plek voel binnen het Daltononderwijs.

Ik hou van lezen en toneelspelen. In de klas ben ik gek op grapjes maken met de kinderen. Een leuke, veilige en gezellige sfeer in de klas is een belangrijke voorwaarde om goed met en van elkaar te kunnen leren. Ook dit jaar gaan we er weer een gezellig jaar van maken!


Saskia Oosterbaan
s.oosterbaan@ooz.nl

Nathalie Vogelzang

Mijn naam is Nathalie Vogelzang en ik ben 41 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner Reinoud. Wij hebben 3 dochters, Lisa (10 jaar), Feline (7 jaar) en Milou (5 jaar). Ik woon ruim 14 jaar in Zwolle Zuid. Verder vind ik het leuk om te zingen, een terrasje te pakken, naar een musical te gaan en te reizen, vooral een stedentrip maken vind ik erg leuk, kortom ik houd van gezelligheid.


Ik werk sinds 2008 op de Markesteen. Daarvoor heb ik nog 2 jaar ingevallen bij Openbaar Onderwijs Zwolle. Op dit moment werk ik op maandag, dinsdag en woensdag. Dit jaar sta ik samen met Renee Rijswijk in groep 6.Ik heb 6 jaar geleden mijn driejarige studie “Opleiden in school” aan de Katholieke Pabo afgerond. Dit betekent dat ik stagiaires van zowel Landstede, Deltion als KPZ zal begeleiden. Verder begeleid ik samen met mijn collega Irene Heuvingh het stageleerteam.


Nathalie Vogelzang
n.vogelzang@ooz.nl

Frank van Loon

Mijn naam is Frank van Loon, ik ben 39 jaar en vanaf september 2018 in dienst gekomen bij DKC de Markesteen. Dit jaar zal ik fulltime lesgeven aan groep 5.
Op 27 mei 2019 ben ik vader geworden van mijn zoon Ronan en op 27 mei 2021 werd mijn dochter Airin geboren. Ik ben zelf geboren, en voor een groot deel getogen, te Meppel. Na zes jaar in Zwolle gewoond te hebben ben ik twee jaar geleden verhuist naar Hattem waar ik met heel veel plezier woon.
Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben besloot ik in 2010 mezelf om te scholen tot leraar basisonderwijs. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van heb.
Nadat ik mijn PABO had afgerond ben ik echter meteen aan het werk gegaan in het VO. Ik heb dit ook altijd met veel plezier gedaan, maar na 3 jaar vond ik het tijd om in het basisonderwijs les te gaan geven.
Ik hoop dat ik met mijn klas vele mooie momenten en successen mag behalen. Ik ben erg gemotiveerd om er een mooi jaar van te maken.


Frank van Loon
f.vanloon@ooz.nl

Andrea Jansink

Mijn naam is Andrea Jansink ,34 jaar en sinds 2019 werkzaam op de Markesteen.
Ik ben getrouwd met Tim en trotse mama van Noud (3,5) en Sem (in oktober 1). We wonen met z'n vieren en onze twee katten met veel plezier aan de rand van Stadshagen.
In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te lezen, te koken of met vriendinnen koffie (of thee) te drinken. Intussen heb ik al een heleboel speeltuintjes in Zwolle gezien, want zeker als het mooi weer is, ben ik graag buiten.

Dit schooljaar zal ik de ondersteuning in de bovenbouw verzorgen. Ik ga mij dit jaar ook volledig richten op de Vikinglessen (vanaf groep 4). In de werkgroepen Maatwerk en Vakverbinding, waar we vanaf dit schooljaar actief mee aan de slag gaan, hoop ik mijn passie voor het innovatieve onderwijs goed te kunnen benutten. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, met name op gebied van ICT en het nog beter inzetten van de beschikbare middelen zoals de chromebooks.


Andrea Jansink
a.jansink@ooz.nl

Julia van der Schoor

Mijn naam is Julia van der Schoor, 24 jaar en sinds 3 jaar werkzaam op de Markesteen.
Ik ben geboren dicht bij de Markesteen, in Zwolle-Zuid. Momenteel woon in de binnenstad van Zwolle samen met mijn vriend. Aankomend schooljaar gaan wij verhuizen naar een nieuwbouwhuis in Stadshagen, die momenteel nog gebouwd wordt. Dit is het vierde schooljaar dat ik verbonden ben aan de Markesteen, nadat ik mijn WPO afgerond had in groep 1/2B ben ik werkzaam geweest in verschillende groepen. Dit schooljaar ben ik samen met mijn groep van vorig jaar meegegaan naar groep 8. Ik sta fulltime voor de groep en volg daarnaast de Daltonopleiding.
In mijn vrije tijd doe ik veel verschillende dingen, ik ben graag op pad met familie, vrienden en vriendinnen. Een hapje eten, boeken lezen, op vakantie gaan of leuke plekjes in Nederland bezoeken zijn de dingen die ik graag doe.

Iedere dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Ik vind het mooi om de kinderen naast de lesstof, ook andere levenslessen mee te geven. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact en respectvol met elkaar omgaan. Ik ben wederom erg gemotiveerd om er een geweldig schooljaar van te maken.

Spreek me gerust aan op school, Parro of via mijn schoolmail


Julia van der Schoor
j.vanderschoor@ooz.nl.

Renee van Rijswijk

Hoi, ik ben Renee van Rijswijk. Ik ben 29 jaar, kom oorspronkelijk uit Kampen en woon sinds 2018 in Zwolle samen met mijn vriend en mijn tienjarige dochter. In 2020 ben ik gestart op de Markesteen. Met veel plezier mag ik nu beginnen aan het derde schooljaar op deze fijne school. Dit jaar zal ik op maandag en dinsdag lesgeven aan groep 7 en op donderdag en vrijdag aan groep 6. Ook ga ik dit jaar starten met de opleiding ‘specialist toekomstgericht onderwijs’ aan de Marnix Academie en zal ik lid zijn van de MR.

In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn dochter, bezoeken we samen musea, maak ik haar ’s nachts wakker om sterren te kijken en vinden we het fijn om de natuur in te gaan. Ook ben ik een redelijk fanatieke speler van spelletjes met vrienden en kan ik genieten van een goed boek.
In de klas vind ik het belangrijk om, waar het mogelijk is, inbreng van leerlingen te verwerken tot klassikale activiteiten en wil ik leerlingen stimuleren open voor elkaar te staan en hun horizon te verbreden.
Spreek me gerust eens aan op school, stuur een bericht op Parro of een email.


Renee van Rijswijk
r.vanrijswijk@ooz.nl

Erica Manenschijn

Ik ben Erica Manenschijn en ik verzorg een groot deel van het bewegingsonderwijs  op de Markesteen. Deze gymlessen geef ik op de dinsdag en deels op de donderdag. Ik werk sinds 5 jaar  bij SportService Zwolle en geef naast de Markesteen ook les op andere scholen binnen Openbaar Onderwijs Zwolle.
Naast de gymlessen ga ik mij ook inzetten voor de andere sportactiviteiten rondom de school.
Ik ben 28 jaar en woon in Deventer samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met volleybal.


Ik vind het geweldig om te zien en er aan bij te dragen dat kinderen succesbeleving ervaren binnen het bewegingsonderwijs en kinderen te motiveren voor sport en bewegen.
Ik ga graag weer met veel energie aan de slag op de Markesteen.


Erica Manenschijn
e.manenschijn@sportservicezwolle.nl

Annemée Daalhuizen

Mijn naam is Annemée Daalhuizen, ik ben 27 jaar en dit jaar wordt alweer mijn vijfde jaar op de Markesteen. Ik ben leerkracht van groep 1-2b en werk ook dit schooljaar weer fulltime. Ik geniet van het nieuwsgierige enthousiasme van deze 4- en 5-jarigen en bied de kinderen dan ook graag een leeromgeving waar sprake is van vertrouwen en groei en waar ruimte is voor een gelijkwaardige interactie.


In het voorjaar van ’21 hebben we een huis gekocht. Samen genieten we van het wonen in Ommen. In mijn vrije tijd mag ik graag wandelen in de omgeving en maak ik zelf sieraden.
Hier op de Markesteen vervul ik de rol van cultuurcoördinator, ben ik onder andere onderdeel van de sinterklaascommissie en de Daltonwerkgroep en draag ik mijn steentje bij in het onderbouwteam.


Om elkaar beter te leren kennen, voor vragen of andere belangrijke dingen mag u gerust even langslopen, een berichtje via Parro of een e-mail sturen.


Annemée Daalhuizen
a.daalhuizen@ooz.nl

Marianne Wicherson

Ik ben Marianne Wicherson en ik verzorg het bewegingsonderwijs voor groep 1/2 op de Markesteen. Ik werk sinds 2021 bij Sportservice Zwolle. Ik ben de rest van de week werkzaam op een andere school binnen Openbaar Onderwijs Zwolle. Naast het verzorgen van bewegingsonderwijs vind ik het erg leuk om activiteiten te organiseren voor jong en oud.
Ik ben 25 jaar en woon in Zwolle samen met mijn vriend. Ik vind het leuk om te padellen in mijn vrije tijd of samen met vrienden sportieve activiteiten te ondernemen.

Binnen het bewegingsonderwijs vind ik het heel leuk om te zien als kinderen succes ervaringen beleven. Dit is waar ik het meeste energie van krijg.


Met sportieve groet,
Marianne Wicherson


Marianne Wicherson
e.wicherson@sportservicezwolle.nl

Jay Chim

Hoi, mijn naam is Jay Chim. Ik ben 21 jaar oud en ben geboren en getogen in Zwolle. Ik zit nu in het laatste jaar van de opleiding tot leerkracht (PABO). Dit schooljaar ben ik de leerkracht voor groep 5 samen met mijn duo Frank van Loon. Ik zal op de donderdag en vrijdag voor de groep staan. Op de woensdag ben ik ook aanwezig op de Markesteen, maar zal ik werken aan een onderzoek gericht op het thema vakverbinding (vakoverstijgend werken).

Vanaf januari 2022 tot en met juli 2022 heb ik in Zweden gestudeerd aan de universiteit van Linköping. Ik heb mij hier onder andere verdiept in het Zweedse onderwijs en het onderwijsconcept ‘outdoor education’. Een mooi aanknopingspunt voor het onderzoek dit schooljaar.

In de klas vind ik het belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd in het verbreden van hun horizon. Respectvol met elkaar omgaan, ruimte voor creativiteit, zelfstandigheid en een gezonde dosis humor zijn daarbij aspecten waar ik veel waarde aan hecht. 

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of werk ik aan een nieuw ‘kunst’ projectje. Daarnaast speel ik al 16 jaar met veel plezier voetbal. Ik ben erg enthousiast en gemotiveerd en we gaan er een gezellig jaar van maken.

Spreek me gerust aan op school of stuur een bericht via Parro. Verder ben ik bereikbaar via mijn schoolmail


Jay Chim
j.chim@ooz.nl

Wij zijn onderdeel van

Zoeken Sitemap