Het team stelt zich voor


Ik ben Jorien Griffioen en ben directeur van de Markesteen.

Naast deze werkzaamheden op de Markesteen ben ik nu ook interim-directeur op openbare basisschool de Octopus ook in Zwolle Zuid. De Octopus is net als de Markesteen een openbare school en valt ook onder het bestuur van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Ik woon in Zwolle Zuid, samen met mijn drie kinderen, Daan (22), Maaike (21) en Lieke (16) en mijn partner Pascal.

Als ook zijn 3 kinderen thuis zijn hebben we een klein klasje vol kinderen!

De meest gestelde vraag door de kinderen op school is of ik ook huisdieren heb…..Ja, wij hebben 2 katten!

Ik vind het een mooie uitdaging om op de Markesteen te mogen werken.

Ik ervaar het contact met het team, ouders en natuurlijk de kinderen als erg prettig.

Ik ben trots op de gedrevenheid en professionaliteit van het team op de Markesteen.

En wat een prachtig gebouw om in te werken!!

Voor vragen en opmerkingen bent u altijd welkom, u kunt even binnen lopen en als het niet uitkomt maken we even een afspraak. Bellen en mailen kan natuurlijk ook.

Ik ben in principe op de volgende momenten in de week aanwezig op school: dinsdagmiddag (en soms ook de ochtend), woensdagmiddag, donderdag en vrijdag (de middag om en om).

Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin te werken of om te wandelen of fietsen in mooie natuurgebieden. Daarnaast bekijk ik graag een stad en lees ik met plezier een spannend of mooi boek.

Als ik niet aanwezig ben neemt Regina Frederiks de directietaken waar.

Wellicht tot ziens!

Hartelijke groet, Jorien Griffioen directie-markesteen@ooz.nl


Ik ben Regina Frederiks en samen met mijn man Paul woon ik al 19 jaar in Zwolle-Zuid. Onze dochters hebben Zwolle inmiddels verlaten en werken beiden in Amsterdam.

Na een carrière als secretaresse heb ik in 2001 de keuze gemaakt voor het onderwijs. In het schooljaar 2003-2004 ben ik als Pabo stagiaire op de Markesteen gekomen. Het Daltononderwijs sprak mij erg aan en past ook bij mij. Na mijn afstuderen kreeg ik hier al snel als groepsleerkracht een baan aangeboden Mijn passie voor het onderwijs ligt met name op het gebied van de zorg. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar het kind en de onderwijsbehoefte daarop af stemmen. Op die manier krijgt het kind de kans om zowel op sociaal-emotioneel gebied als op cognitief gebied tot zijn recht te komen en zich optimaal te ontwikkelen. In 2008 heb ik de opleiding tot intern begeleider gevolgd en aansluitend de opleiding didactisch coach. Ik vind het erg leuk dat ik aan beide taken hier op school invulling mag geven. Daarnaast mag ik onze academisch student begeleiden in het doen van onderzoek en neem ik de directietaken waar bij afwezigheid van onze directeur, Jorien Griffioen.

Ik ben een echt buitenmens en in onze vrije tijd trekken we er graag op uit, zowel in binnen-als buitenland. Wij houden van reizen en nieuwe plekken zien in de wereld. Daarbij is Frankrijk onze favoriete land. Mijn droom is ooit een lief huisje met blauwe luiken in het zuiden van Frankrijk, maar op dit moment werk ik nog met veel plezier op de Markesteen!

Ik ben op maandag t/m woensdag (soms donderdag) aanwezig op school. Bij afwezigheid kunt u mij altijd bereiken op het volgende mailadres: ib-markesteen@ooz.nl

Ik ben Corinne Damman getrouwd met Harry en woonachtig in Zwolle. 
Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen, die verspreid over het land wonen en ik ben inmiddels oma.

Sinds 2001 werk ik voor Openbaar Onderwijs Zwolle. Ik heb als groepsleerkracht aan verschillende scholen gewerkt, maar vorig jaar de overstap gemaakt naar de functie van onderwijsondersteuner. Vanaf januari 2017 vervul ik deze rol op De Markesteen en doe dat met veel plezier. In kleine groepjes of individueel begeleid ik leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. Tevens verzorg ik de Viking lessen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om al wandelend of fietsend de natuur in te trekken. In de tuin ben ik ook veel te vinden, aan het werk of lekker met een boek. Verder mag ik graag creatief bezig zijn. Veiligheid en geborgenheid bieden aan leerlingen, vind ik belangrijk.

c.damman@ooz.nl


Ook ik zal me even voorstellen. 
Ik ben Saskia Oosterbaan. En ik werk nu ongeveer 20 jaar op de Markesteen. Ik heb dit schooljaar groep 4 samen met Anja Schouten.  Ik vind het werken op de Markesteen heel prettig, omdat ik me erg op  mijn plek voel binnen het Daltononderwijs.

Ik hou van lezen en toneelspelen. In de klas ben ik gek op grapjes maken  met de kinderen. Een leuke, veilige en gezellige sfeer in de klas is een belangrijke voorwaarde om goed met en van elkaar te kunnen leren. Ook dit jaar gaan we er weer een gezellig jaar van maken!  U kunt mij bereiken via s.oosterbaan@ooz.nl


Hallo, ik ben Claudia van Dorsten. Ik woon in Nijeveen met Egbert en twee dochters Marina en Roelanda .Ik werk sinds 1998 op de Markesteen als conciërge. Daarnaast doe ik ook nog een stuk administratie voor de school. Ik werk op maandag tot en met woensdag. Ik vind het een ontzettende leuke en afwisselende baan waar geen dag het zelfde is. Mocht u wat willen vragen kunt u altijd even bij mij binnen lopen.

c.vandorsten@ooz.nl


Ik ben Agnes van Dongen, leerkracht van groep 1/2a. Ik werk 18 jaar bij Openbaar Onderwijs Zwolle.
Met ontzettend veel plezier al 16 jaar op Dalton Kindcentrum  de Markesteen.Mijn hart ligt bij het werken in de onderbouw.  De begrippen zelfvertrouwen, nieuwsgierig zijn en emotioneel  vrij zijn vormen bij ons in de onderbouw voor de basis van de  ontwikkeling van het jonge kind. Vanuit deze begrippen gaan  we verder met de brede ontwikkeling. We werken met thema’s en laten de leerlingen van deze thema’s mede-eigenaar zijn.  Een manier van onderwijs waar ik me in thuis voel. 
Ik werk op maandag en dinsdag.

Mailadres: a.vandongen@ooz.nl

Mijn naam is Annemée Daalhuizen, 23 jaar en dit schooljaar leerkracht van groep 1/2 op de Markesteen, zowel groep a als b. Een enkele woensdag daarbij het gezicht van groep 3. Naast mijn werkzaamheden voor de groepen zal ik dit schooljaar starten met de master Toegepaste Psychologie, specialisatie kinder- en jeugdpsychologie. Ik ben vorig kalenderjaar afgestudeerd aan de Katholieke Pabo hier
in Zwolle en geniet inmiddels volop van het spontane, nieuwsgierige enthousiasme van kleuters.

Ik zou de kinderen graag een leeromgeving bieden waarin zij medeverantwoordelijkheid dragen, waarin ruimte is voor een gelijkwaardige interactie en waar sprake is van vertrouwen en groei. Op dit moment woon ik in Stegeren, maar heb het plan om binnenkort met mijn vriend een huisje te huren in Ommen. Met veel plezier vertrek ik nu ’s morgens naar mijn werk en ben ik maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag op de Markesteen te vinden. Om elkaar beter te leren kennen, voor vragen of andere belangrijke dingen mag u gerust  langskomen of een mail sturen naar a.daalhuizen@ooz.nl.

Met een vriendelijke groet en graag tot ziens! 
Annemée Daalhuizen 


Hallo, mijn naam is Charlotte Wark en ik ben leerkracht van groep 1/2b. Sinds vier jaar werk ik met heel veel plezier op de 
Markesteen. Mijn streven is dat alle kinderen in de klas het naar hun zin hebben en zich veilig voelen.In mijn vrije tijd sport ik graag, houd
ik van lezen, koken en reizen.  Ik kijk met veel plezier uit naar  dit schooljaar! Wilt u mij iets doorgeven dan kunt u mailen 
naar c.wark@ooz.nl. Ik werk op maandag t/m donderdag. 

Mijn naam is Ingeborg Hooijmaaijers-Kuipers. Dit jaar wordt mijn zevende jaar op de Markesteen. Voor de Markesteen heb ik de afgelopen 20 jaar op verschillende vernieuwingsscholen gewerkt. Ik heb groepen in verschillende combinaties gehad, maar afgelopen jaren steeds met groep 3 erbij. Het is heerlijk om kinderen in deze leeftijdsfase te mogen begeleiden. Ze maken zo’n enorme vooruitgang door en zijn zo leergierig! 

Ik ben de taalspecialist op onze school. Daarvoor ga ik naar bijeenkomsten van het taalplatform van OOZ en houd ik me bezig met het taalbeleid en zaken als leesbevordering zoals Kinderboekenweek en voorleesontbijt door de hele school. Verder zit ik dit jaar in de SEL (sociaal emotioneel leren)werkgroep, in de Sintwerkgroep. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag en ben de duo van Roelien.

Thuis ben ik samen met mijn man, mijn twee dochters en onze labrador. Ik ben gek op dansen (in de klas), lezen en ik maak graag kleine fietsvakanties door ons land. Ik vind het belangrijk dat ouders en leerkracht  samen goed contact hebben over de kinderen, dus maak  gerust een afspraak als u iets wilt vragen, overleggen of wilt vertellen. i.kuipers@ooz.nl

Ik ben Roelien Zijlma, 56 jaar, woonachtig in Zwolle en getrouwd  met René. Samen hebben we twee dochters van 24 en 22 jaar, 
Floor en Lotte. Mijn hobby’s zijn tennissen, hardlopen, schaatsen, skiën en  gezellige dingen ondernemen, bijv. op vakantie gaan.

Inmiddels ben ik een echt oud “Markesteentje”, want  ik werk hier al sinds 1988/1989. En nog altijd met veel plezier. Ik heb nu zelfs
kinderen in de groep van ouders die ik in mijn eerste “Markesteen-jaren” ook les heb gegeven. Hoe leuk is dat! Als fulltimer begonnen en alweer 24 jaar parttimer. Heb heel veel verschillende groepen en duo’s gehad en al met meerdere directeuren samen gewerkt. 
Heb de route naar daltonschool meegemaakt, de weg naar het nieuwe schoolgebouw, kortom de Markesteen is altijd in ontwikkeling enin beweging.  Er is afwisseling, vernieuwing en activiteit. Dat past bij mij. Heb ervaring opgedaan in de groepen 1 t/m 8, maar heb de meeste jaren in de middenbouw gewerkt.

Dit jaar werk ik weer samen met Ingeborg in groep 3. Ik werk op donderdag en vrijdagochtend. Ook ben ik om de week op woensdagochtend in groep 4. Verder ben ik vertrouwenspersoon hier op school en als leerkracht vertegenwoordigd bij de MR. Leuk om daar samen te praten en samen te werken met ouders. Ook coördineer ik dit jaar de groepsouders en zit ik in de kerstgroep. Samenwerken, samen praten en samen leren met kinderen, ouders en collega’s vind ik waardevol en belangrijk. Daarbij hoort ook openheid. Daarom sta ik altijd open voor vragen, mededelingen en een gesprek. r.zijlma@ooz.nl


Hallo! Ik ben Irene Heuvingh
In 1980 geboren in Haren (Gr.), opgegroeid in De Steeg en sinds 2000 woon ik in Zwolle. Na mijn studie, afgerond in 2001, heb ik de opleiding tot Remedial Teacher gedaan. Ik werk sinds 2002 op de Markesteen. De eerste jaren in de groepen 7 en 8, de afgelopen jaren in zowel de middenbouw als bovenbouw. Ik werk fulltime. In 2009 heb ik de Master SEN (Special Educational Needs) Gedragsspecialist afgerond. In augustus 2014 heb ik de Master SEN Rekenspecialist op Hogeschool Windesheim afgerond.

Komend jaar sta ik maandag, dinsdag en woensdag voor groep 5 en ga ik als rekenspecialist en gedragsspecialist aan de slag. Naast mijn lestaken ben ik Dalton coördinator en onderdeel van de personeelsgeleding van de MR. En zit ik in de werkgroepen SEL (Sociaal Emotionele Leren), Wereldoriëntatie, Parnassys, ICT en Dalton Kindcentrum. 

Twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding OIS (Opleiden in de School), het begeleiden van studenten. Vorig jaar ben ik gestart met de opleiding Beeld- en Didactisch coachen. Beide opleidingen hoop ik dit jaar af te ronden.

Ik woon in het mooie Assendorp met Raymond  en twee katten. In mijn vrije tijd varen we graag of wandelen we. Ook kook en bak ik graag. Vriendelijke groet van Irene Heuvingh i.heuvingh@ooz.nl

Hallo, mijn naam is Sharon Blokzijl, ik ben 20 jaar oud en ik zit in mijn vierde, en dus laatste jaar van de pabo vanuit de Katholieke Pabo Zwolle. Dat betekent een afstudeerstage, waarbij ik twee dagen voor de klas sta. Zo sta ik de donderdag en vrijdag als leerkracht voor groep 5. Daarnaast zal ik de woensdagen ook op de Markesteen aanwezig zijn om te werken aan een onderzoek dat ik ga uitvoeren en onderdeel is van mijn afstuderen.  

Sinds dit schooljaar woon ik in Assendorp, zodat ik geen lange reis hoef te maken naar de Markesteen. In de weekenden vind ik het heerlijk om terug te gaan naar Geesbrug, waar ik woon met mijn ouders, twee zussen, de hond en drie katten. Daarnaast houd ik erg van dansen en reizen. Zo ben ik voor mijn vorige stage drieënhalve maand naar Oeganda geweest. Deze mooie ervaring heeft de reiskriebels meer laten kriebelen, waardoor het dromenlijstje van te bezoeken plekken alsmaar groter wordt. Maar voor nu blijven we even in het kikkerlandje en kijk ik uit naar het nieuwe schooljaar in groep 5. 
Met vriendelijke groet,
Sharon Blokzijl s.blokzijl@ooz.nl 

Even voorstellen...
Mijn naam is Frank van Loon, ik ben 35 jaar en vanaf september 2018 in dienst gekomen bij kindcentrum de Markesteen. Dit jaar zal ik  fulltime lesgeven aan groep 6/7a.  Ik ben geboren, en voor een groot deel getogen, te Meppel.

Na vele malen verhuist te zijn ben ik uiteindelijk in Zwolle terecht gekomen waar ik samen met mijn vrouw met veel plezier woon. Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben besloot ik in 2010 mezelf om te scholen tot leraar basisonderwijs. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van heb. 

Nadat ik mijn PABO had afgerond ben ik echter meteen aan het werk gegaan in het VO. Ik heb dit met veel plezier gedaan, maar na 3 jaar vond ik het tijd om in het basisonderwijs les te gaan geven. Dit is immers waar ik mijn studie voor heb gedaan en waar ik oorspronkelijk voor gekozen heb. Ik hoop dat ik mezelf kan ontplooien tot een volwaardig lid van het professionele team hier op de Markesteen en dat ik met mijn klas vele mooie momenten en successen mag behalen. Ik ben erg gemotiveerd om er een mooi jaar van te maken.


Mijn naam is Nathalie Vogelzang en ik ben 38 jaar oud. Ik woon samen met Reinoud. Wij hebben 3 dochters, Lisa van 6, Feline van 3 en Milou van1 jaar. Ik woon ruim 11 jaar in Zwolle Zuid en vindt het leuk om te zingen, een terrasje te pakken, naar een musical te gaan en te reizen, vooral een stedentrip maken vind ik erg leuk. Verder vind ik het gezellig om uit eten te gaan, af te spreken met vriendinnen, kortom ik houd van gezelligheid.

Dit is mijn 12e jaar op de Markesteen. Ik heb daarvoor nog 2 jaar ingevallen bij Openbaar Onderwijs Zwolle. Eerst heb ik 5 jaar fulltime gewerkt en dit is mijn 7e jaar parttime. Op dit moment werk ik op maandag, dinsdag en woensdag. Dit jaar sta ik samen met Lisanne Feeburg voor groep 7/8.Ik. heb inmiddels al aardig wat groepen doorlopen, groep 4 t/m groep 7 is mij wel bekend. Ook heb ik enige ervaring met combinatiegroepen.

Ik heb 2 jaar geleden mijn driejarige studie “Opleiding in school” aan de Katholiek Pabo afgerond. Dit betekent dat ik stagiaires van zowel Deltion als KPZ zal begeleiden. Verder begeleid ik samen met mijn collega Irene Heuvingh het stageleerteam. Mijn andere taken zijn naast het stage coördinatorschap, Daltonwerkgroep en Medezeggenschapsraad. Mijn e-mailadres is: n.vogelzang@ooz.nl  

Hallo allemaal, ik ben Lisanne Feeburg. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Zwolle. Al lange tijd ben ik werkzaam op de Markesteen. Dit schooljaar ben ik elke donderdag en vrijdag juf in groep 7/8. Daarnaast vervul ik taken boven schools. In 2017 heb ik de master leren en innoveren afgerond. Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar de vaardigheid computational thinking op de basisschool, een onderwerp dat in onze maatschappij steeds belangrijker wordt. Komend schooljaar ga ik een voorstel schrijven om een vervolg te maken met dit onderzoek. In mijn vrije tijd sport ik graag en onderneem ik veel met mijn gezin.


l.feeburg@ooz.nl

Mijn naam is Erica Manenschijn. Ik ben werkzaam bij SportService Zwolle. Sinds afgelopen schooljaar geef ik de lessen bewegingsonderwijs op de Markesteen. Naast het geven van bewegingsonderwijs  ben ik ook in de wijk aan het kijken naar kansen en mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. 

Ik ben 26 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Deventer. In mijn vrije tijd ben ik ook veel met sport bezig, zoals volleybal en tennis. Ik vind het geweldig om te zien en er aan bij te dragen dat kinderen succesbeleving ervaren binnen het bewegingsonderwijs. Daarnaast vind ik het enorm leuk om kinderen te motiveren voor sport en bewegen. Ik heb er zin in!
e.manenschijn@sportservicezwolle.nl


Komend schooljaar 2018-2019 verzorg ik, onder leiding van de organisatie SportService Zwolle (SSZ), de gymlessen van uw zoon en/of dochter en daarom stel ik mij graag aan u voor. Ik ben Lisa-Marie Bosma, 21 jaar en wonend in Zwolle. 

Wat ik mooi vind aan het bewegingsonderwijs is dat kinderen op hun eigen niveau samen met anderen kunnen bewegen, kinderen worden daardoor gezamenlijk beter in het bewegen. Naast het feit dat kinderen binnen mijn lessen beter leren bewegen, stimuleer ik samen met SportService Zwolle de sportparticipatie. Als juf en als persoon heb ik een passie voor alles wat met bewegen te maken heeft, voetbal, turnen of honkbal, alles is geweldig! Met mijn geduldige houding, duidelijkheid en positiviteit ben ik er van overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van uw zoon en/of dochter binnen een veilige en pedagogische omgeving.

Het komende jaar wil ik mijn passie en kennis met betrekking tot het bewegingsonderwijs graag delen met de kinderen. Ik hoop veel bij te kunnen dragen aan hun plezier in het bewegen en de kinderen hierin te laten groeien. 
Ik sta altijd open voor een praatje en eventuele vragen. 
Met gezonde groeten, 
Lisa-Marie Bosma

Hallo.Ik ben Huriye Sagir- Eydir, geboren op 8 april 1980 in Deventer. Ik woon in Deventer samen met mijn man en twee zoons. Mijn oudste  zoon is 9 jaar en mijn jongste zoon is 3 jaar. Mijn hobby’s zijn  volleyballen, lezen en films kijken. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Deventer.

Sinds 2004 heb ik veel werkervaring opgedaan  bij de kleuters. In 2016 heb ik mijn jonge specialist diploma behaald.  Dit is mijn tweede werkjaar op de Markesteen. Met veel plezier heb ik vorig  jaar in groep 1-2 a gewerkt en dit jaar mag ik weer in groep  1-2 a werken op woensdag, donderdag en vrijdag. Ik kijk met veel plezier weer uit naar dit schooljaar. Naast mijn lesgevende taken neem ik deel aan de werkgroepen Sociaal Emotioneel Leren, Dalton werkgroepje en Activiteiten Commissie.

Mailadres: h.sagir@ooz.nl

Hallo, Ik ben Mariëlle Schaap, gelukkig getrouwd met Jan Willem en moeder van Rick (eerste klas VO) en Robbin (derde klas VO). Als klein meisje had ik 1 droom, juf worden! Ik oefende met mijn broertje, voor hem soms tot vervelens toe. Vooral “rode krullen” zetten vond ik een uitdaging. In 1992 ging ik naar de Pabo in Zwolle, maar helaas kan ik vanwege chronische zenuwpijn mijn droomberoep niet in de praktijk brengen. Inmiddels loop ik een kleine 11 jaar op Dalton kindcentrum de Markesteen mee. Omdat het mijn passie is èn ik het leuk vind, maar zeker ook om op deze manier betrokken te zijn bij de oude school van mijn kind(eren). Ik voelde me dan ook zeer vereerd èn gewaardeerd toen Jorien me vorig schooljaar benaderde. Ze vroeg of ik als vrijwilliger op de donderdagochtend en de vrijdagochtend als ondersteuning van Claudia van Dorsten zou willen komen. Ook dit schooljaar ben ik weer van de partij, eigenlijk als vanzelfsprekend! Ik wens iedereen een fijn schooljaar toe en tot ziens.

Mijn naam is Anja Schouten – ten Brinke, ik woon met mijn man Iljan en onze kinderen , Fiene van 3,5 en Jurre van bijna 2, in Dalfsen.
Ik hou van lezen, hardlopen en muziek maken en luisteren.

Inmiddels werk ik alweer 18 jaar voor OOZ op verschillende scholen. Ik ben begonnen op De Twijn, een school voor speciaal basisonderwijs. Daarna heb ik 10 jaar met veel plezier op De Carrousel in Dalfsen gewerkt, voornamelijk in groep 3/4. 

Dit wordt mijn tweede jaar op de Markesteen in groep 4, samen met Saskia Oosterbaan. Ik heb er weer erg veel zin in. Ik ben op woensdag (om de week), donderdag en vrijdag in de klas. U kunt mij verder bereiken via a.schouten@ooz.nl

Ik ben Inge Uijt de boogaardt. Ik woon met mijn man in Dalfsen. Onze dochters van 25 en 27 jaar oud zijn al een tijdje het huis uit. Ik ben werkzaam geweest als kleuterleidster en kindercoach maar ik ben al weer een aantal jaren vakdocent Humanistisch vormingsonderwijs en dit doe ik met veel plezier. Kinderen en de verhalen die ze te vertellen hebben, blijven mij nog steeds boeien. Verder ben ik in mijn vrije tijd veel in mijn tuin,op reis, aan het wandelen of lezen. 

Lessen levensbeschouwelijk onderwijs:
Mijn naam is Dienke Nijeboer en ik woon al weer 20 jaar in Heino  samen met mijn man. Onze beide dochters, 24 en 28 jaar oud, wonen  en werken in Amsterdam. Hiervoor hebben we als gezin in verschillende landen in Afrika gewoond en gewerkt. Een bijzondere en leerzame  periode omdat we leefden in andere cultuur en met mensen voor wie  het leven minder vanzelfsprekend is.

Mijn onderwijsloopbaan is begonnen in het VMBO. Ik heb lesgegeven in de vakken handvaardigheid en kinderverzorging en opvoeding. Naast mijn werk ging mijn belangstelling uit naar thema’s rondom Kind en Geloof. In de jaren die volgden na terugkomst uit Zambia heb ik me hier verder in verdiept en geschoold.


Dit nieuwe schooljaar, mijn 10e jaar als GVO juf, mag ik ook de lessen GVO op de Markesteen verzorgen. GVO....een prachtig vak waarin de leerlingen veel gaan ontdekken over wat godsdienst nu eigenlijk is, wat godsdienst voor mensen kan betekenen, wat mensen dan doen en waarom. Ik kijk uit naar de lessen op deze mooie school.