Het team stelt zich voor


Ik ben Jorien Griffioen en ben directeur van de Markesteen.

Naast deze werkzaamheden op de Markesteen word ik af en toe ingezet als interim-directeur op andere scholen binnen Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Ik heb inmiddels 30 jaar ervaring in het onderwijs, 20 jaar als leerkracht en 10 jaar als schooldirecteur. Ik woon in Zwolle Zuid, samen met mijn partner Pascal en mijn dochter Lieke (18). Daarnaast hebben we samen nog 5 kinderen die al het huis uit zijn. Als alle kinderen thuis zijn, soms ook met aanhang, dan hebben we een klein klasje vol kinderen!

De meest gestelde vraag door de kinderen op school is of ik ook huisdieren heb…..Ja, wij hebben 2 katten! Ik vind het een mooie uitdaging om op de Markesteen te mogen werken. Ik ervaar het contact met het team, ouders en natuurlijk de kinderen als erg prettig. Ik ben trots op de gedrevenheid en professionaliteit van het team op de Markesteen. Het Daltononderwijs sluit mooi aan bij mijn persoonlijke visie op onderwijs organisatie en -inhoud. En wat een prachtig gebouw om in te werken!!

Voor vragen en opmerkingen bent u altijd welkom, u kunt even binnen lopen en als het nietuitkomt maken we even een afspraak. Bellen en mailen kan natuurlijk ook.Ik ben in principe de hele week aanwezig op school. Als ik een periode als interim-directeur werk zal dat vaak op maandag en woensdag zijn. Ik informeer u dan over mijn aanwezigheid op de Markesteen.Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin te werken of om te klussen, wandelen of fietsen in mooie natuurgebieden. Daarnaast bekijk ik graag een stad en lees ik met plezier een spannend of mooi boek. Als ik niet aanwezig ben neemt Regina Frederiks de directietaken waar.

Wellicht tot ziens!

Hartelijke groet, Jorien Griffioen  directie-markesteen@ooz.nl

   

Ik ben Regina Frederiks en samen met mijn man Paul woon ik al 22 jaar in Zwolle-Zuid. Onze dochters hebben het ouderlijk huis inmiddels verlaten en wonen/werken elders in het land.

Na een carrière als secretaresse heb ik in 2001 de keuze gemaakt voor het onderwijs. In het schooljaar 2003-2004 ben ik als Pabo stagiaire op de Markesteen gekomen. Het Daltononderwijs sprak mij erg aan en past ook bij mij. Na mijn afstuderen kreeg ik hier al snel als groepsleerkracht een baan aangeboden Mijn passie voor het onderwijs ligt met name op het gebied van de zorg. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar het kind en de onderwijsbehoefte daarop af stemmen. Op die manier krijgt het kind de kans om zowel op sociaal-emotioneel gebied als op cognitief gebied tot zijn recht te komen en zich optimaal te ontwikkelen. In 2008 heb ik de opleiding tot intern begeleider gevolgd en aansluitend de opleiding didactisch coach. Ik vind het erg leuk dat ik aan beide taken hier op school invulling mag geven. Sinds vorig schooljaar werk ik op een nog een aantal OOZ-scholen als didactisch coach. Daarnaast mag ik onze academisch student begeleiden in het doen van onderzoek en neem ik de directietaken waar bij afwezigheid van onze directeur, Jorien Griffioen.

Ik ben een echt buitenmens en in onze vrije tijd trekken we er graag op uit, zowel in binnen-als buitenland. Wij houden van reizen en nieuwe plekken zien in de wereld. Daarbij is Frankrijk onze favoriete land. Mijn droom is ooit een lief huisje met blauwe luiken in het zuiden van Frankrijk, maar op dit moment werk ik nog met veel plezier op de Markesteen!

Ik ben op maandag t/m donderdag aanwezig op school. Bij afwezigheid kunt u mij altijd bereiken op het volgende mailadres: ib-markesteen@ooz.nl

  

Mijn naam is Ingeborg Hooijmaaijers-Kuipers.

Ik sta al 25 jaar voor de klas op verschillende vernieuwingsscholen en nu al een aantal jaren op de Markesteen met heel veel plezier. Ik heb groepen in verschillende combinaties gehad, maar afgelopen jaren steeds met groep 3 erbij. Het is heerlijk om kinderen in deze leeftijdsfase te mogen begeleiden. Ze maken zo’n enorme vooruitgang door en zijn zo leergierig! Ik ben de taalspecialist op onze school. Daarvoor ga ik naar bijeenkomsten van het taalplatform van OOZ en houd ik me bezig met het taalbeleid en zaken als leesbevordering door de hele school zoals Kinderboekenweek en voorleesontbijt.

Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag en ben de vaste duo van Roelien. Dit jaar is het voor mij en de groep anders begonnen en bouw ik mijn werkzaamheden weer op naast Julia en Roelien.

Thuis ben ik samen met mijn man, mijn twee dochters en onze labrador. Ik ben gek op dansen (in de klas), lezen en ik maak graag kleine fietsvakanties door ons land.  

Ik vind het belangrijk dat ouders en leerkracht samen goed contact hebben over de kinderen, dus maak gerust een afspraak als u iets wilt vragen, overleggen of wilt vertellen. i.kuipers@ooz.nl

      

Hallo! Ik ben Irene Heuvingh

In 1980 geboren in Haren (Gr.), opgegroeid in De Steeg en sinds 2000 woon ik in Zwolle. Na mijn studie, afgerond in 2001, heb ik de opleiding tot Remedial Teacher gedaan.

Ik werk sinds 2002 op de Markesteen. De eerste jaren in de groepen 7 en 8, de afgelopen jaren in zowel de middenbouw als bovenbouw. Ik werk fulltime. In 2009 heb ik de Master SEN
(Special Educational Needs) Gedragsspecialist afgerond. In augustus 2014 heb ik de Master SEN Rekenspecialist op Hogeschool Windesheim afgerond. Komend jaar sta ik maandag t/m woensdag voor groep 5 en ga ik op donderdag en vrijdag collega’s vervangen en als rekenspecialist, gedragsspecialist en beeldcoach aan de slag.

Naast mijn lestaken ben ik Dalton coördinator en onderdeel van de personeelsgeleding van de MR. En zit ik in de werkgroepen SEL (Sociaal Emotionele Leren), Wereldoriëntatie, Parnassys/Parro, ICT en Dalton Kindcentrum. 

Ik woon in het mooie Assendorp met Raymond en twee katten. In mijn vrije tijd varen we graag of wandelen we. Ook kook en bak ik graag. 

Vriendelijke groet van Irene Heuvingh i.heuvingh@ooz.nl

             

Ik ben Roelien Zijlma, 58 jaar, woonachtig in Zwolle en getrouwd met René. Samen hebben we twee dochters van 26 en 24 jaar, Floor en Lotte. Mijn hobby’s zijn tennissen, hardlopen, schaatsen, skiën en gezellige dingen ondernemen, bijv. op vakantie gaan.

Inmiddels ben ik een echt oud "Markesteentje", want werk hier al sinds 1988/1989. En nog altijd met veel plezier. Ik heb nu zelfs kinderen in de groep van ouders die ik in mijn eerste "Markesteen-jaren" ook les heb gegeven. Hoe leuk is dat! Als fulltimer begonnen en alweer 26 jaar parttimer. Heb heel veel verschillende groepen en duo’s gehad en al met meerdere directeuren samen gewerkt. Heb de route naar daltonschool meegemaakt, de weg naar het nieuwe schoolgebouw, en nu Dalton Kind Centrum. Kortom de Markesteen is altijd in ontwikkeling en beweging. Er is afwisseling, vernieuwing en activiteit. Dat past bij mij. Heb ervaring opgedaan in de groepen 1 t/m 8, maar heb de meeste jaren in de middenbouw gewerkt.

Dit jaar werk ik samen met Ingeborg in groep 3 en met Saskia in groep 4. Ik werk op woensdag in groep 4. Donderdag en vrijdag in groep 3. Verder ben ik als leerkracht vertegenwoordigd bij de AC en de MR. Leuk om daar samen te praten en samen te werken met ouders. Ook coördineer ik dit jaar de groepsouders en zit ik in de kerstgroep. Samenwerken, samen praten en samen leren met kinderen, ouders en collega’s vind ik waardevol en belangrijk. Daarbij hoort ook openheid. Daarom sta ik altijd open voor vragen, mededelingen en een gesprek.

r.zijlma@ooz.nl

              

Hallo allemaal, ik ben Lisanne Feeburg.

Samen met mijn man en vier kinderen woon ik met veel plezier in Zwolle. In mijn vrije tijd sport ik graag, ik hou van tennissen, fietsen en ook ben ik voor mijn kinderen vaak op het hockeyveld te vinden. Tijdens de vakantie maak ik graag verre reizen met mijn gezin. 

Al lange tijd werk ik op de Markesteen en heb ik lesgegeven aan alle groepen. Dit schooljaar ben ik elke donderdag en vrijdag juf in groep 1-2 a. Het werken met jonge leerlingen spreekt mij aan, want ik vind het enthousiasme en spontaniteit van deze leerlingen ontzettend leuk. In 2017 heb ik de master Leren en innoveren succesvol afgerond, waarbij ik onderzoek heb gedaan naar de vaardigheid computational thinking. Naast mijn werkzaamheden op school ben ik elke woensdag boven schools aan het werk bij de Academie van OOZ, waarbij we ons vooral richten op de professionalisering van leraren. Naast mijn lesgebonden taken zit ik in de werkgroep koningsspelen, CLIX (innovatie) en ICT.

l.feeburg@ooz.nl        

               

Ik ben Corinne Damman getrouwd met Harry en woonachtig in Zwolle.
Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen, die verspreid over het land wonen en ik ben inmiddels oma. Sinds 2001 werk ik voor
Openbaar Onderwijs Zwolle. Ik heb als groepsleerkracht aan verschillende scholen gewerkt, maar vorig jaar de overstap gemaakt naar de functie van onderwijsondersteuner. Vanaf januari 2017 vervul ik deze rol op De Markesteen en doe dat met veel plezier. In kleine groepjes of individueel begeleid ik leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. Tevens verzorg ik de Viking lessen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om al wandelend of fietsend de natuur in te trekken. In de tuin ben ik ook veel te vinden, aan het werk of lekker met een boek. Verder mag ik graag creatief bezig zijn. Veiligheid en geborgenheid bieden aan leerlingen, vind ik belangrijk. c.damman@ooz.nl

                          

Hallo, ik ben Claudia van Dorsten. Ik woon in Nijeveen met mijn vriend Egbert en twee puberdochters Marina en Roelanda Ik werk sinds 1998 op de Markesteen als conciërge. Daarnaast doe ik ook nog een stuk administratie voor de school. Ik werk op maandag tot en met woensdag.

Ik vind het een ontzettende leuke en afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Mocht u wat willen vragen kunt u altijd even bij mij binnen lopen. c.vandorsten@ooz.nl

  

          

              

   

                 

Hallo, Ik ben Mariëlle Schaap, gelukkig getrouwd met Jan Willem en moeder van Rick (derde klas VO, Zone College) en Robbin (eerste klas MBO, Zone College). Als

klein meisje had ik 1 droom, juf worden! Ik oefende met mijn broertje, voor hem soms tot vervelens toe. Vooral "rode krullen" zetten vond ik een uitdaging. In 1992 ging ik naar de Pabo in Zwolle, maar helaas kan ik vanwege chronische zenuwpijn mijn droomberoep niet in de praktijk brengen. Inmiddels loop ik een kleine 14 jaar op Dalton kindcentrum de Markesteen mee. Omdat het mijn passie is èn ik het leuk vind, maar zeker ook om op deze manier betrokken te zijn bij de school van mijn kind(eren) Ik voelde me dan ook zeer vereerd èn gewaardeerd toen Jorien me ruim 4 jaar geleden benaderde. Ze vroeg of ik als vrijwilliger op de maandag, donderdag en vrijdagochtend als ondersteuning van Claudia van Dorsten zou willen komen. Ook dit schooljaar ben ik weer van de partij, eigenlijk als vanzelfsprekend! Ik wens iedereen een fijn schooljaar toe en tot ziens m.schaap@ooz.nl

      

Hallo.Ik ben Huriye Sagir- Eydir,

woonachtig in Deventer samen met mijn man Rahman en twee zoons Emir (11 jaar) en Eren (5). In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie, vrienden en mijn gezin. Verder vind ik het  leuk om te volleyballen, lezen, wandelen en op vakantie gaan. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Sindsdien werkzaam voor Openbaar Onderwijs Zwolle en inmiddels werk ik 4 jaar met veel plezier op de Markesteen. In 2016 heb ik mijn Jonge Kind Specialist diploma behaald.

Dit jaar werk ik weer op maandag, dinsdag en woensdag in groep 1-2a. Als leerkracht ben ik lid van de Activiteiten Commissie, zit in ik in de Dalton werkgroep en Dalton Kind Centrum werkgroep.

Ik vind het erg belangrijk dat alle kinderen in mijn klas het naar hun zin hebben en zich veilig en vertrouwd voelen. Wilt u mij iets vragen, dan kunt u mailen naar 

. h.sagir@ooz.nl

              

                 

Ook ik zal me even voorstellen.

Ik ben Saskia Oosterbaan. En ik werk nu ongeveer 20 jaar op de Markesteen. Ik heb dit schooljaar groep 4 samen met Roelien Zijlma. Ik vind het werken op de Markesteen heel prettig, omdat ik me erg op mijn plek voel binnen het Daltononderwijs.

Ik hou van lezen en toneelspelen. In de klas ben ik gek op grapjes maken met de kinderen. Een leuke, veilige en gezellige sfeer in de klas is een belangrijke voorwaarde om goed met en van elkaar te kunnen leren. Ook dit jaar gaan we er weer een gezellig jaar van maken! U kunt mij bereiken via s.oosterbaan@ooz.nl

                        

       

            

Mijnnaam is Annemée Daalhuizen, 25 jaar en leerkracht van groep 1/2b op de Markesteen. Dit schooljaar sta ik fulltime voor deze heerlijke groep kleuters. Ik begin aan mijn derde jaar op de Markesteen en geniet volop van het spontane, nieuwsgierige enthousiasme van deze 4- en 5-jarigen. Ik zou de kinderen graag een leeromgeving bieden waarin zij medeverantwoordelijkheid dragen, waarin ruimte is voor een gelijkwaardige interactie en waar sprake is van vertrouwen en groei.

Ik woon samen met mijn vriend in een fijn appartement in het centrum van Ommen. Met veel plezier vertrek ik ’s morgens naar mijn werk, om zo mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van deze kinderen. Om elkaar beter te leren kennen, voor vragen of andere belangrijke dingen mag u gerust langskomen, een parrobericht of een e-mail sturen naar a.daalhuizen@ooz.nl.

Met een vriendelijke groet en graag tot ziens!

Annemée Daalhuizen

                          

Ik ben Agnes van Dongen. Ik werk 20 jaar bij Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Met ontzettend veel plezier al 18 jaar op Dalton Kindcentrum de Markesteen.

Mijn hart ligt bij het werken in de onderbouw. De begrippen zelfvertrouwen, nieuwsgierig zijn en emotioneel vrij zijn vormen bij ons in de onderbouw voor de basis van de ontwikkeling van het jonge kind. Vanuit deze begrippen gaan we verder met de brede ontwikkeling. We werken met thema’s en laten de leerlingen van deze thema’s mede-eigenaar zijn zodat de betrokkenheid hoog ligt. Een manier van onderwijs waar ik me in thuis voel.

Op dit moment werk ik als onderwijsondersteuner. In overleg met de leerkrachten van groep 1/2 begeleid ik de jongste leerlingen en leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. Ik werk op maandagochtend en dinsdagochtend. Mailadres:a.vandongen@ooz.nl

                  

Hallo, ik ben Monique Booij en werk nu 1 jaar op de Markesteen. Ik ben 58 jaar en woon sinds een jaar in Dalfsen in de prachtige provincie Overijssel. Ik houd veel van wandelen, fietsen en tuinieren. Ik schilder een beetje of lees graag een dikke roman. Daarnaast ben ik ook gek op historische stadjes, waarvan ik Zwolle nog wat beter moet leren kennen, verre landen met hun eigen cultuur, kunstmusea of een gezellig restaurantje.

Ik heb op diverse scholen gewerkt. Eerst als gymlerares op de middelbare school en later als vakleerkracht op diverse basisscholen. Daarna heb ik mij omgeschoold tot groepsleerkracht en heb ik 15 jaar op een daltonschool en een OGO-school gewerkt. Van jongst af aan wilde ik al juf worden en nog steeds vind ik het fijn om met een groep kinderen te werken. Het geeft een enorme voldoening hen nieuwe dingen te leren en ze te zien groeien.

Op de Markesteen voel ik mij inmiddels erg thuis in een gezellig team met leuke kinderen. Dit jaar zal ik de groepen 6/7 en 7/8 gaan ondersteunen en dat vind ik een mooie en uitdagende taak. Mijn mailadres: m.booij@ooz.nl

                  

Mijn naam is Nathalie Vogelzang en ik ben 40 jaar oud. Ik woon samen met Reinoud. Wij hebben 3 dochters, Lisa (8 jaar), Feline (5 jaar) en Milou (3 jaar). Ik woon ruim 12 jaar in Zwolle Zuid en vind ik het leuk om te zingen, een terrasje te pakken, naar een musical te gaan en te reizen, vooral een stedentrip maken vind ik erg leuk. Verder vind ik het gezellig om uit eten te gaan, af te spreken met vriendinnen, kortom ik houd van gezelligheid.

Ik werk sinds 2008 op de Markesteen. Daarvoor nog 2 jaar ingevallen bij Openbaar Onderwijs Zwolle. Op dit moment werk ik op maandag, dinsdag en woensdag. Dit jaar sta ik samen met Andrea Jansink voor groep 7/8. Ik heb inmiddels al aardig wat groepen doorlopen, groep 4 t/m groep 8 is mij wel bekend. Ook heb ik veel ervaring met combinatiegroepen.

Ik heb 4 jaar geleden mijn driejarige studie “Opleiden in school” aan de Katholiek Pabo afgerond. Dit betekent dat ik stagiaires van zowel Deltion als KPZ zal begeleiden. Verder begeleid ik samen met mijn collega Irene Heuvingh het stageleerteam.

Mijn andere taken zijn: daltonwerkgroep, kampwerkgroep, afscheid groep 8 en Medezeggenschapsraad. Mijn e-mailadres is: n.vogelzang@ooz.nl 

             

Mijn naam is Frank van Loon, ik ben 37 jaar en vanaf september 2018
in dienst gekomen bij kindcentrum de Markesteen. Dit jaar zal ik fulltime lesgeven aan groep 6/7. Op 27 mei 2019 ben ik vader geworden van mijn zoon Ronan. Ik ben zelf geboren, en voor een groot deel getogen, te Meppel. Ik ben inmiddels ruim zes jaar woonachtig te Zwolle, maar zal begin september van dit jaar gaan verhuizen naar Hattem.

Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben besloot ik in 2010 mezelf om te scholen tot leraar basisonderwijs. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van heb.
Nadat ik mijn PABO had afgerond ben ik echter meteen aan het werk gegaan in het VO. Ik heb dit met veel plezier gedaan, maar na 3 jaar vond ik het tijd om in het basisonderwijs les te gaan geven. Dit is immers waar ik mijn studie voor heb gedaan en waar ik oorspronkelijk voor gekozen heb.
Ik hoop dat ik met mijn klas vele mooie momenten en successen mag behalen. Ik ben erg gemotiveerd om er een mooi jaar van te maken.

f.vanloon@ooz.nl

      

Mijn naam is Andrea Jansink 32 jaar en sinds vorig jaar werkzaam op de Markesteen.

Ik ben getrouwd met Tim en trotse mama van Noud van 1,5 jaar. We wonen met z'n drieën en onze twee katten in Stadshagen.

In mijn vrije tijd doe ik aan volleybal en pilates/yoga, maar sporten doe ik in het algemeen erg graag. Voordat ik heb gekozen voor de PABO, heb ik de Calo (sportacademie) afgerond in de richting PMT. Hoewel ik het bezig zijn in de (gym)zaal heerlijk vind, ligt mijn hart toch in de klas. Elke dag anders, kinderen vervelen nooit! Daarnaast vind ik het fijn om in mijn vrije tijd te lezen, te koken of met vriendinnen koffie (of thee) te drinken. Intussen heb ik al een heleboel speeltuintjes in Zwolle gezien, want zeker als het mooi weer is, ben ik graag buiten. Dit jaar zal ik op maandagochtend en woensdag groep 7 doen en op donderdag en vrijdag groep 7/8. In de klas hecht ik veel waarde aan een goede sfeer en eigen verantwoordelijkheid van de kinderen. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, met name op gebied van ICT en het nog beter inzetten van de beschikbare middelen zoals de chromebooks.

Ik ga weer met volle energie het nieuwe schooljaar tegemoet en hoop dat ik dit jaar de school, de kinderen en de ouders nog weer beter leer kennen. Stuur gerust een mailtje naar a.jansink@ooz.nlof een berichtje via Parro.

                    

Mijn naam is Julia van der Schoor, 22 jaar oud.

Afgelopen jaar heb ik mijn WPO afgerond in groep 1/2b. Ik heb toen een heel jaar mogen genieten van de Markesteen. Toen ik afscheid had genomen kreeg ik de vraag of ik voor onbepaalde tijd kon invallen in groep 3. Ik sta nu op maandag dinsdag en woensdag voor groep 3. Leuk om de kinderen van groep 2 weer te kunnen zien! Ik vind het belangrijk dat kinderen plezier op school hebben. Met een lach binnenkomen en met een lach weer naar huis gaan. Daarnaast vind ik het van belang dat kinderen op een speelse manier tot leren komen.

Ik ben bijna afgestudeerd, nog 1 toets te gaan en dan ben ik klaar met de pabo. Sinds kort woon ik in de prachtige binnenstad van Zwolle. Ik geniet ervan om in mijn vrije tijd lekker in het zonnetje te zitten, op vakantie te gaan en een hapje te gaan eten.

Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging in groep 3! J.vanderschoor@ooz.nl

                    

              

Hoi, ik ben Renee van Rijswijk. Ik kom oorspronkelijk uit Kampen en woon sinds 2018 in Zwolle samen met mijn vriend en dochter. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding tot leraar basisonderwijs en dat betekent twee dagen zelfstandig voor de klas! Op donderdag en vrijdag geef ik les aan groep 5. Op woensdag ben ik ook aanwezig op De Markesteen maar dan zal ik druk bezig zijn met onderzoek doen. Het thema voor dit onderzoek zal te maken hebben met het daltononderwijs. Een ontzettend mooi onderwerp waar ik graag meer over wil weten.

Naast studeren ga ik graag op pad met mijn dochter, bezoeken we samen musea, maak ik haar ‘s nachts wakker om sterren te kijken en vinden we het fijn om (in de regen) de natuur in te gaan. Ook ben ik een redelijk fanatieke speler van spelletjes met vrienden en kan ik genieten van een goed boek. 

In de klas vind ik het leuk om, waar het mogelijk is, inbreng van leerlingen te verwerken tot klassikale activiteiten en hecht ik veel waarde aan respectvol met elkaar omgaan. 

Heeft u vragen of wilt u kennismaken, dan ben ik bereikbaar op r.vanrijswijk@ooz.nl. Op naar een mooi, nieuw schooljaar! 

    

                   

Mijn naam Is Jeroen drop uit Albergen. Ik ben 27 jaar en sinds 3 jaar ben ik woonachtig in Zwolle.

De afgelopen jaren heb ik binnen OOZ kennis mogen maken met vele basisscholen.

Inmiddels ben ik bijna afgestudeerd aan PABO op het Windesheim. Aan het begin van dit schooljaar vervang ik Juf Nathalie in groep 7/8 op de Markesteen. Daarbij hoop ik op een mooie en bovenal leerzame tijd met de leerlingen. Als leerkracht probeer ik op een zo’n leuke, maar leerzame manier les te geven. Een leerlingen moet zich daarnaast veilig en vertrouwd voelen, hier probeer ik zoveel mogelijk mijn steentje aan bij te dragen. Mocht u nog vragen hebben of nader kennis willen maken. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag voor een praatje (na schooltijd). Ook ben ik per mail bereikbaar op; j.drop@ooz.nl.

              

Ik ben Erica Manenschijn en ik verzorg een groot deel van het bewegingsonderwijs op de Markesteen. Deze gymlessen geef ik op de dinsdag en deels op de donderdag. Ik werk sinds 4 jaar bij SportService Zwolle en geef naast de Markesteen ook les op andere scholen binnen Openbaar Onderwijs Zwolle. Dit schooljaar geeft ik ook voor het eerst gymlessen aan de kinderen in groep 1-2 op de Markesteen. Naast de gymlessen ga ik mij ook inzetten voor de andere sportactiviteiten rondom de school. Ik ben 28 jaar en woon in Deventer samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met volleybal. Ik geef trainingen in Twello en regioselectietrainingen in Deventer. Zelf volleybal ik ook in Twello bij ‘Voorwaarts’. Ik vind het geweldig om te zien en er aan bij te dragen dat kinderen succesbeleving ervaren binnen het bewegingsonderwijs en kinderen te motiveren voor sport en bewegen. Ik ga graag weer met veel energie aan de slag op de Markesteen.

e.manenschijn@sportservicezwolle.nl

                          

Lessen levensbeschouwelijk onderwijs:

Mijn naam is Dienke Nijeboer en ik woon al weer 21 jaar in Heino samen met mijn man. Onze beide dochters, 25 en 29 jaar oud, wonen en werken in Amsterdam. Hiervoor hebben we als gezin in verschillende landen in Afrika gewoond en gewerkt. Een bijzondere en leerzame periode omdat we leefden in andere cultuur en met mensen voor wie het leven minder vanzelfsprekend is. Mijn onderwijsloopbaan is begonnen in het VMBO. Ik heb lesgegeven in de vakken handvaardigheid en kinderverzorging en opvoeding. Naast mijn werk ging mijn belangstelling uit naar thema’s rondom Kind en Geloof. In de jaren die volgden na terugkomst uit Zambia heb ik me hier verder in verdiept en geschoold.

Dit nieuwe schooljaar, mijn 11e jaar als GVO juf, mag ik ook de lessen GVO op de Markesteen verzorgen. GVO....een prachtig vak waarin de leerlingen veel gaan ontdekken over wat godsdienst nu eigenlijk is, wat godsdienst voor mensen kan betekenen, wat mensen dan doen en waarom. Ik kijk uit naar de lessen op deze mooie school.

                                  

Ik ben Inge Uijt de boogaardt. Ik woon met mijn man in Dalfsen. Onze dochters van 26 en 28 jaar oud zijn al een tijdje het huis uit. Ik ben werkzaam geweest als kleuterleidster en kindercoach maar ik ben al weer een aantal jaren vakdocent Humanistisch vormingsonderwijs en dit doe ik met veel plezier. Kinderen en de verhalen die ze te vertellen hebben, blijven mij nog steeds boeien. Verder ben ik in mijn vrije tijd veel in mijn tuin, op reis, aan het wandelen of lezen.