Het team stelt zich voor


Ik ben Jorien Griffioen en ben directeur van de Markesteen.

Naast deze werkzaamheden op de Markesteen ben ik ook directeur op openbare basisschool de Ridderspoor in Westenholte. De Ridderspoor is net als de Markesteen een Daltonschool en valt ook onder het bestuur van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Ik vind het erg fijn dat beide scholen dezelfde onderwijskundige visie nastreven.

Dalton is per slot van rekening een Way of Life!!

Ik woon in Zwolle Zuid, samen met mijn drie kinderen, Daan (21), Maaike (20) en Lieke (15) en mijn partner Pascal.

Als ook zijn 3 kinderen thuis zijn hebben we een klein klasje vol kinderen!

De meest gestelde vraag door de kinderen op school is of ik ook huisdieren heb…..Ja, wij hebben 2 katten!

Ik vind het een mooie uitdaging om op de Markesteen te mogen werken.

Ik ervaar het contact met het team, ouders en natuurlijk de kinderen als erg prettig.

Ik ben trots op de gedrevenheid en professionaliteit van het team op de Markesteen.

En wat een prachtig gebouw om in te werken!!

Voor vragen en opmerkingen bent u altijd welkom, u kunt even binnen lopen en als het niet uitkomt maken we even een afspraak. Bellen en mailen kan natuurlijk ook.

Ik ben in principe op de volgende momenten in de week aanwezig op school: dinsdagmiddag (en soms ook de ochtend), woensdagmiddag, donderdag en vrijdag (de middag om en om).

Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin te werken of om te wandelen of fietsen in mooie natuurgebieden. Daarnaast bekijk ik graag een stad en lees ik met plezier een spannend of mooi boek.

Als ik niet aanwezig ben neemt Regina Frederiks de directietaken waar.

Wellicht tot ziens!

Hartelijke groet, Jorien Griffioen directie-markesteen@ooz.nl


Ik ben Regina Frederiks en samen met mijn man Paul woon ik al 19 jaar in Zwolle-Zuid. Onze dochters hebben Zwolle inmiddels verlaten en studeren beiden in Amsterdam.

Na een carrière als secretaresse heb ik in 2001 de keuze gemaakt voor het onderwijs. In het schooljaar 2003-2004 ben ik als Pabo stagiaire op de Markesteen gekomen. Het Daltononderwijs sprak mij erg aan en past ook bij mij. Na mijn afstuderen kreeg ik hier al snel als groepsleerkracht een baan aangeboden Mijn passie voor het onderwijs ligt met name op het gebied van de zorg. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar het kind en de onderwijsbehoefte daarop af stemmen. Op die manier krijgt het kind de kans om zowel op sociaal-emotioneel gebied als op cognitief gebied tot zijn recht te komen en zich optimaal te ontwikkelen. In 2008 heb ik de opleiding tot intern begeleider gevolgd en aansluitend de opleiding didactisch coach. Ik vind het erg leuk dat ik aan beide taken hier op school invulling mag geven. Daarnaast mag ik onze academisch student begeleiden in het doen van onderzoek en neem ik de directietaken waar bij afwezigheid van onze directeur, Jorien Griffioen.

Ik ben een echt buitenmens en in onze vrije tijd trekken we er graag op uit, zowel in binnen-als buitenland. Wij houden van reizen en nieuwe plekken zien in de wereld. Daarbij is Frankrijk onze favoriete land. Mijn droom is ooit een lief huisje met blauwe luiken in het zuiden van Frankrijk, maar op dit moment werk ik nog met veel plezier op de Markesteen!

Ik ben op maandag t/m woensdag (soms donderdag) aanwezig op school. Bij afwezigheid kunt u mij altijd bereiken op het volgende mailadres: ib-markesteen@ooz.nl


Ook ik zal me even voorstellen.

Ik ben Saskia Oosterbaan. En ik werk nu ongeveer 18 jaar op Dalton Kindcentrum de Markesteen. Ik heb dit schooljaar groep 4 samen met Anja Schouten. Ik vind het werken op de Markesteen heel prettig, omdat ik me erg op mijn plek voel binnen het Daltononderwijs.

Ik hou van lezen en toneelspelen. In de klas ben ik gek op grapjes maken met de kinderen. Een leuke, veilige en gezellige sfeer in de klas is een belangrijke voorwaarde om goed met en van elkaar te kunnen leren.

Ook dit jaar gaan we er weer een gezellig jaar van maken!

U kunt mij bereiken via s.oosterbaan@ooz.nl


Hallo, ik ben Claudia van Dorsten. Ik woon in Nijeveen met Egbert en twee dochters Marina en Roelanda .Ik werk sinds 1998 op de Markesteen als conciërge. Daarnaast doe ik ook nog een stuk administratie voor de school. Ik werk op maandag tot en met woensdag. Ik vind het een ontzettende leuke en afwisselende baan waar geen dag het zelfde is. Mocht u wat willen vragen kunt u altijd even bij mij binnen lopen.

c.vandorsten@ooz.nl


Ik ben Agnes van Dongen, leerkracht van groep 1/2a.
Ik werk 16 jaar bij Openbaar Onderwijs Zwolle.
Met ontzettend veel plezier al 14 jaar op Dalton Kindcentrum de Markesteen.

Mijn hart ligt bij het werken in de onderbouw. De begrippen zelfvertrouwen, nieuwsgierig zijn en emotioneel vrij zijn vormen bij ons in de onderbouw voor de basis van de ontwikkeling van het jonge kind. Vanuit deze begrippen gaan we verder met de brede ontwikkeling. We werken met thema’s en laten de leerlingen van deze thema’s mede-eigenaar zijn. Een manier van onderwijs waar ik me in thuis voel.

Ik werk op maandag en dinsdag.
Mailadres: a.vandongen@ooz.nl


Hallo, mijn naam is Charlotte Wark en ik ben leerkracht van groep 1/2b. Sinds vier jaar werk ik met heel veel plezier op de Markesteen.

Mijn streven is dat alle kinderen in de klas het naar hun zin hebben en zich veilig en vertrouwd voelen. Ik vind het belangrijk dat ik samen met de kinderen een gezellige en sfeervolle leeromgeving creëer. Naast het lesgeven neem ik deel in verschillende werkgroepen en ben ik de onderbouw coördinator (specialist Jonge Kind).

In mijn vrije tijd sport ik graag, houd ik van lezen, koken en reizen.

Ik kijk met veel plezier uit naar dit schooljaar!

Wilt u mij iets doorgeven dan kunt u mailen naar c.wark@ooz.nl. Ik werk op maandag t/m donderdag.

Mijn naam is Ingeborg Hooijmaaijers. Dit jaar wordt mijn zesde jaar op de Markesteen. Voor de Markesteen heb ik de afgelopen 20 jaar op verschillende vernieuwingsscholen gewerkt. Ik heb groepen in verschillende combinaties gehad, maar afgelopen jaren steeds met groep 3 erbij. Het is heerlijk om kinderen in deze leeftijdsfase te mogen begeleiden. Ze maken zo’n enorme vooruitgang door en zijn zo leergierig! Ik ben de taalspecialist op onze school. Daarvoor ga ik naar bijeenkomsten van het taalplatform van OOZ en houd ik me bezig met het taalbeleid en zaken als leesbevordering door de hele school.

Verder houd ik me in de Daltonwerkgroep bezig met het verder ontwikkelen van ons Daltononderwijs. Dit jaar zit ik ook in projectwerkgroep. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag en ben de duo van Roelien.

Thuis ben ik samen met mijn man, mijn twee dochters en onze labrador. Ik ben gek op dansen (in de klas), lezen en ik maak graag kleine fietsvakanties door ons land. Ik vind het belangrijk dat ouders en leerkracht samen goed contact hebben over de kinderen, dus maak gerust een afspraak als u iets wilt vragen, overleggen of wilt vertellen. i.kuipers@ooz.nl

Ik ben Roelien Zijlma, 55 jaar, woonachtig in Zwolle en getrouwd met René. Samen hebben we twee dochters van 23 en 21 jaar, Floor en Lotte. Mijn hobby’s zijn tennissen, hardlopen, schaatsen, skiën en gezellige dingen ondernemen, bijv. op vakantie gaan.

Inmiddels ben ik een echt oud “Markesteentje”, want werk hier al sinds 1988/1989. En nog altijd met veel plezier. Ik heb nu zelfs kinderen in de groep van ouders die ik in mijn eerste “Markesteen-jaren” ook les heb gegeven. Hoe leuk is dat! Als fulltimer begonnen en alweer 23 jaar parttimer. Heb heel veel verschillende groepen en duo’s gehad en al met meerdere directeuren samen gewerkt. Heb de route naar daltonschool meegemaakt, de weg naar het nieuwe schoolgebouw, kortom de Markesteen is altijd in ontwikkeling en beweging. Er is afwisseling, vernieuwing en activiteit. Dat past bij mij.

Heb ervaring opgedaan in de groepen 1 t/m 8, maar heb de meeste jaren in de middenbouw gewerkt.

Dit jaar werk ik samen met Ingeborg in groep 3. Ik werk op donderdag en vrijdagochtend. Ook ben ik om de week op woensdagochtend in groep 4. Verder ben ik als leerkracht vertegenwoordigd bij de AC. Leuk om daar samen te praten en samen te werken met ouders. Ook coördineer ik dit jaar de groepsouders en de decoratiegroep en zit ik in de kerstgroep. Samenwerken, samen praten en samen leren met kinderen, ouders en collega’s vind ik waardevol en belangrijk. Daarbij hoort ook openheid. Daarom sta ik altijd open voor vragen, mededelingen en een gesprek. r.zijlma@ooz.nl


Ik ben Corinne Damman getrouwd met Harry en woonachtig in Zwolle. Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen, die verspreid over het land wonen en ik ben inmiddels oma.
Sinds 2001 werk ik voor Openbaar Onderwijs Zwolle. Ik heb als groepsleerkracht aan verschillende scholen gewerkt, maar vorig jaar de overstap gemaakt naar de functie van onderwijsondersteuner. Vanaf januari 2017 vervul ik deze rol op De Markesteen en doe dat met veel plezier.In kleine groepjes of individueel begeleid ik leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte.

Tevens verzorg ik de Viking lessen.In mijn vrije tijd vind ik het fijn om al wandelend of fietsend de natuur in te trekken. In de tuin ben ik ook veel te vinden, aan het werk of lekker met een boek. Verder mag ik graag creatief bezig zijn.Veiligheid en geborgenheid bieden aan leerlingen, vind ik belangrijk. c.damman@ooz.nl

Hallo! Ik ben Irene.

In 1980 geboren in Haren (Gr.), opgegroeid in De Steeg en sinds 2000 woon ik in Zwolle. Na mijn studie, afgerond in 2001, heb ik de opleiding tot Remedial Teacher gedaan.

Ik werk sinds 2002 op de Markesteen. De eerste jaren in de groepen 7 en 8, de afgelopen jaren in de middenbouw. En sinds vorig jaar weer terug in de bovenbouw. Ik werk fulltime.

In 2009 heb ik de Master SEN (Special Educational Needs) Gedragsspecialist afgerond. In augustus 2014 heb ik de Master SEN Rekenspecialist op Hogeschool Windesheim afgerond. Komend jaar sta ik maandag, dinsdag en woensdag voor groep 8 en ga ik als rekenspecialist en gedragsspecialist aan de slag.

Naast mijn lestaken ben ik Dalton coördinator en onderdeel van de personeelsgeleding van de MR. En zit ik in de werkgroepen SEL (Sociaal Emotionele Leren), Wereldoriëntatie, Parnassys, ICT en Dalton Kindcentrum.

Vorig jaar ben ik gestart met de opleiding OIS (Opleiden in de School), het begeleiden van studenten. Dit jaar ben ik gestart met de opleiding Beeld- en Didactisch coachen.

Ik woon in het mooie Assendorp met Raymond en Demi en twee katten. In mijn vrije tijd varen we graag of wandelen we. Ook kook en bak ik graag.

i.heuvingh@ooz.nl


Mijn naam is Nathalie Vogelzang en ik ben 37 jaar oud. Ik woon samen met Reinoud. Wij hebben 3 dochters, Lisa van 5, Feline van 2 en Milou van 11 maanden. Ik woon ruim 10 jaar in Zwolle Zuid en vind het leuk om te zingen, een terrasje te pakken, naar een musical te gaan en te reizen, vooral een stedentrip maken vind ik erg leuk. Verder vind ik het gezellig om uit eten te gaan,af te spreken met vriendinnen,kortom ik houd van gezelligheid.

Dit is mijn 11e jaar op de Markesteen. Ik heb daarvoor nog 2 jaar ingevallen bij Openbaar Onderwijs Zwolle. Eerst heb ik 5 jaar fulltime gewerkt en dit is mijn 6e jaar parttime. Op dit moment werk ik op maandag, dinsdag en woensdag. Dit jaar sta ik samen met Marah Oostenbrink voor groep 6/7.Ik heb inmiddels al aardig wat groepen doorlopen, groep 4 t/m groep 7 is mij wel bekend. Ook heb ik enige ervaring met combinatiegroepen.

Verder heb ik vorig schooljaar mijn driejarige studie “Opleiding in school” aan de Katholiek Pabo afgerond. Dit betekent dat ik stagiaires van zowel Deltion als KPZ zal begeleiden. Verder begeleid ik samen met mijn collega Irene Heuvingh het stageleerteam.

Mijn andere taken zijn naast het stage coördinatorschap, Daltonwerkgroep en Medezeggenschapsraad.Mijn e-mailadres is: n.vogelzang@ooz.nl

Hallo allemaal, ik ben Lisanne Feeburg. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Zwolle. Al lange tijd ben ik werkzaam op de Markesteen. Elke vrijdag ben ik werkzaam in groep 1/2b. Daarnaast vervul ik taken boven schools. Vorig schooljaar heb ik de master leren en innoveren afgerond. Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar de vaardigheid computational thinking op de basisschool, een onderwerp dat in onze maatschappij steeds belangrijker wordt. Komend schooljaar ga ik een voorstel schrijven om een vervolg te maken met dit onderzoek. In mijn vrije tijd sport ik graag en onderneem ik veel met mijn gezin.

l.feeburg@ooz.nl

Mijn naam is Cees Jan van Loo en ik ben 40 jaar. Ik woon met mijn vrouw en 3 kinderen in Hattem. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast zul je me regelmatig kunnen tegenkomen in het bos op de MTB. Sinds 2000 ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Na een aantal jaren in de onder- en middenbouw te hebben gewerkt, ben ik de laatste jaren toch vooral veel in de bovenbouw te vinden. Het komend jaar zal ik weer groep 5 en 6 onder mijn hoede hebben. Sinds 2008 werk ik op de Markesteen en dat doe ik met veel plezier.. Naast mijn lesgevende taken neem ik deel aan de werkgroepen SEL, Parnassys, website- en fotogroep, ICT, Sint, Koningsspelen en de MR. Wellicht tref ik u in een van deze werkgroepen.

Ik wens iedereen een fijn schooljaar toe!

Groet, Cees Jan

c.vanloo@ooz.nl

Hoi!

Ik ben Myrna Kleefstra. Ik ben 22 jaar oud en woon bij mijn ouders in Dronten. Dit jaar hoop ik af te studeren en daarbij hoort natuurlijk een afstudeerstage. Deze mag ik doen in groep 8 van de Markesteen. Ik sta op donderdag en vrijdag in groep 8. Op de woensdag ben ik ook op school te vinden. Dan zal ik verder werken aan het onderzoek samen met Regina. Behalve de pabo, doe ik ook de premaster, de daltonspecialisatie en de gymopleiding. Ik zie er dan ook naar uit om in groep 8 gym te gaan geven.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om motor te rijden, een boek te lezen, gezellig met vrienden af te spreken of lekker op de bank te hangen en naar Netflix te kijken.

Vorig jaar heb ik stage gelopen in het speciaal onderwijs. Hier heb ik vooral gekeken naar de mogelijkheden van kinderen. Ook heb ik gemerkt dat contact en samenwerking tussen ouders en de school van groot belang is. Dit partnerschap is ook in het reguliere basisonderwijs van belang, dus als er vragen of mededelingen zijn of als u graag een gesprek wilt mag dat altijd!

myrna.kleefstra@outlook.com


Ik ben Erica Manenschijn en ga vanaf dit schooljaar het bewegingsonderwijs verzorgen op de Markesteen. Deze gymlessen zal ik gaan geven op de dinsdag. Ik werk sinds kort bij SportService Zwolle en geef naast de Markesteen ook les op de Marshof en de Florens Radewijnsschool. Naast de gymlessen ga ik mij ook inzetten voor de andere sportactiviteiten rondom de school.
Ik ben 25 jaar en woon in Deventer samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met volleybal. Ik geef trainingen in Twello en regioselectietrainingen in Deventer. Zelf volleybal ik ook in Twello bij ‘Voorwaarts’. Ik heb het afgelopen jaar als sportdocent/buurtsportcoach in Amsterdam gewerkt en heb veel zin in deze nieuwe uitdaging in Zwolle!
Ik vind het geweldig om te zien en er aan bij te dragen dat kinderen succesbeleving ervaren binnen het bewegingsonderwijs en kinderen te motiveren voor sport en bewegen.
Het lijkt me erg leuk om op de Markesteen aan de slag te gaan!! e.manenschijn@ooz.nl


Mijn naam is Huriye Sagir, leerkracht van groep 1/2a.

Samen met mijn man en twee zoons woon ik in Deventer. Na 13 jaar gewerkt te hebben op een basisschool leek het mij leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb veel zin om te werken op de Markesteen. Graag werk ik met een groep jonge kinderen. Het creatief bezig zijn, de verwondering, de spontaniteit, ontdekken, plezier beleven aan alles wat we leren en de kinderen mij leren, maakt dat ik geniet van mijn werk. In 2015 heb ik de opleiding specialist jonge kind gevolgd en afgerond. Naast het werk en mijn gezin geniet ik veel van het volleyballen, wandelen en samen zijn met mijn familie.

Mijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag.

Mailadres: h.sagir@ooz.nl

Hallo, Ik ben Mariëlle Schaap, gelukkig getrouwd met Jan Willem en moeder van Rick (groep 8) en Robbin (VSO). Als klein meisje had ik 1 droom, juf worden! Ik oefende met mijn broertje, voor hem soms tot vervelens toe. Vooral “rode krullen” zetten vond ik een uitdaging. In 1992 ging ik naar de Pabo in Zwolle, maar helaas kan ik vanwege chronische zenuwpijn mijn droomberoep niet in de praktijk brengen. Inmiddels loop ik een kleine 10 jaar op Dalton kindcentrum de Markesteen mee. Vooral achter de schermen doe ik wat ik kan. Omdat het mijn passie is èn ik het leuk vind, maar zeker ook om op deze manier betrokken te zijn bij de school van mijn kind(eren). Ik voelde me dan ook zeer vereerd èn gewaardeerd toen Jorien me benaderde. Ze vroeg of ik als vrijwilliger op de donderdagochtend en de vrijdagochtend als ondersteuning van Claudia van Dorsten zou willen komen. Hier heb ik niet lang over na hoeven te denken. Já!!
Ik wens iedereen een fijn schooljaar toe en tot ziens.

Mijn naam is Anja Schouten, ik woon met mijn man Iljan en onze kinderen , Fiene van 2,5 en Jurre van bijna 1, in Dalfsen.

Ik hou van lezen, hardlopen en muziek maken en luisteren.

Inmiddels werk ik alweer 17 jaar voor OOZ op verschillende scholen. Ik ben begonnen op De Twijn, een school voor speciaal basisonderwijs. Daarna heb ik 10 jaar met veel plezier op De Carrousel in Dalfsen gewerkt, voornamelijk in groep 3/4.

Dit jaar begin ik op de Markesteen in groep 4. Ik heb er erg veel zin in.

Hoi, ik ben Marah Oostenbrink, 30 jaar, geboren en getogen in Wageningen. Ik woon sinds 2012 met erg veel plezier in Zwolle samen met mijn man Kevin. In 2015 is onze zoon Melle geboren en in 2017 is daar onze dochter Jula bijgekomen. Ik sport 2x in de week en verder lees en puzzel graag.

Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de Pabo op de HAN te Arnhem. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan met invalwerk (korte invalbeurten, maar ook voor langere tijd) en heb ook al een paar keer ingevallen op de Markesteen. Dit jaar sta ik, naast met Nathalie, in groep 6/7, ik zal op donderdag en vrijdag werken.