Toekomststoel

Aanbieden van de toekomststoelen

Donderdagavond 8 maart hebben de kinderen van de leerlingenraad de toekomststoelen aangeboden aan de lijsttrekkers van de politieke partijen uit Zwolle tijdens het Vastgoeddebat in het PEC stadion.

De politieke partijen uit Zwolle gingen met elkaar in debat. Als start bij het onderdeel 'duurzaamheid' heeft Elise voorgelezen uit het boek van Jan Terlouw. Daarna ontvingen alle acht partijen een toekomststoel van een van de kinderen van de leerlingenraad.

Het publiek reageerde met een luid applaus op dit initiatief. Lijsttrekkers gaven aan de stoelen zeker te gaan gebruiken. Ook gaan we later terughoren van een lijsttrekker hoe de toekomststoel van invloed is geweest bij een belangrijk besluit.

Klik hier om het filmpje van het aanbieden van de toekomststoelen te bekijken.

  

  

Maken van de toekomststoelen

Op dit moment zijn wij bezig op school om toekomststoelen te maken. Deze stoelen staan voor de toekomstige generatie. Het is een initiatief gestart door de schrijver Jan Terlouw. Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag.

Dit doen we door een ‘Toekomststoel’ aan te schuiven bij vergaderingen als belangrijke besluiten genomen moeten worden. Zo krijgt de toekomst letterlijk een plek en waarborgen we de stem van de generaties die er nog niet zijn. #Toekomststoel wil uiteindelijk een extra lege zetel in de Tweede Kamer bemachtigen, zodat ook daar altijd naar de toekomst geluisterd wordt. Zie ook http://www.toekomststoel.nl

De kinderen van de leerlingenraad gaan deze stoelen in maart aanbieden aan bestuurders in Zwolle. Hoe en wat is nog even een verrassing. Als we dit gedaan hebben, horen jullie hierover uiteraard meer.